čtvrtek 3. prosince 2009

Pravidla internetových seznamek

Jste neúspěšní v hledání lásky na netu? Je velice pravděpodobné, že za to může váš profil. Špatná volba fotografií, nemastný neslaný popis anebo příliš mnoho nevinných lží... Pokud se zamyslíte nad těmito velice častými chybami a pokusíte se je napravit, možná už brzo najdete svou lásku...


Jak na to...

Zřejmě nejdůležitějším a často podceňovaným údajem na profilu je samotné uživatelské jméno (nick). Buďte originální, promítněte do nicku kus sebe, nějaký nápad nebo vtip. Vyvarujte se obecných a často používaných označení, jsou nic neříkající a snadno zaměnitelná. Chcete přeci, aby si vás protějšek v komunikaci snadno zapamatoval a s nikým nepletl.

Nedoporučuje se zahrnovat do uživatelského jména údaj o věku (např. Honza25), protože nick s vámi nebude stárnout a určitě si nebudete chtít každý rok o narozeninách zakládat nový profil.

Dejte si záležet na formulaci vašeho motta. Krátký citát nebo životní krédo může říct hodně o tom, jací jste, a může zaujmout zrovna toho pravého/tu pravou.

Internetoví experti doporučují, abyste se ve svém profilu snažili být konkrétnější. Skoro každý má rád večeře při svíčkách a západy slunce, uveďte spíš něco jedinečného, co je pro vás typické. Možná umíte připravit fantastické sushi anebo lezete po skalách, rozhodně to o sobě nemůže říct každý.


Profilové fotky

Zapomeňte na look ve stylu 90. let! Pokud na fotkách vypadáte jako komparzista z filmu Pretty Woman nebo jsou snímky starší než 12 měsíců, radši si pořiďte nové.

Staré fotky jsou ve skutečnosti hlavním nedostatkem profilů, který může vést k neúspěchu v seznamování na netu.


Vynechte negativa

Určitě jako většina lidí přesně víte, co nechcete, ale jakmile to pojmenujete a uvedete na profilu, nejspíš odradíte vhodné protějšky.

Bridget Jones by možná napsala, že nechce už žádné alkoholiky, workoholiky, zoufalce, psychopaty a perverzní jedince, ale pravděpodobně by tímto výlevem vylekala zrovna toho pana pravého.

Uveďte raději, o jaké typy máte zájem, protože smyslem není odradit nevhodné kandidáty, ale přitáhnout ty vhodné.


Upřímnost, ale s mírou

Myslíte-li seznamování skutečně vážně, buďte upřímní, jinak budete marnit svůj čas. Na druhou stranu buďte opatrní na informace, které sdělujete člověku na druhé straně, internet může být ve své anonymitě nebezpečný.

Žádné komentáře:

Okomentovat